duminică, 27 martie 2011

Lansare de carte pe 2 aprilie - Ziua internationala a autismului


                                   
                     

COMUNICAT DE PRESA
World Vision Romania, Editura Frontiera, Puzzle Romania si Asociaţia părinţilor copiilor cu autism din Republica Moldova <SOS-AUTISM>, AO < Asociatia pentru interventie timpurie in autism>, AO < Invingem autismul> din RM, vin in sprijinul copiilor cu autism din Moldova.

       Naţiunile Unite au declarat în decembrie 2007 ziua de 2 aprilie Ziua Internaţională de Constientizare a Autismului, fiind sărbatorită anual la nivel mondial, cu scopul de a dinamiza şi coagula eforturile mondiale de promovare unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de constientizare al publicului larg privind nevoile sociale ale persoanelor cu autism si ale familiilor acestora.

Cu aceasta ocazie in 02 aprilie  va avea loc lansarea la Chisinau in Republica Moldova  a celor doua  volume ale Ghidului de terapie ABA -un titlu de referinta in domeniul terapiei comportamentale scris de Ron Leaf si John McEachin. Editarea acestui ghid are loc in cadrul unui parteneriat intre organizatia World Vision Romania, Editura Frontiera si Asociatia Puzzle Romania. Lansarea cartii va avea loc 02 aprilie  ora 11:30, in cadrul Seminarului „Copilul cu dizabilitati are dreptul la un start bun in viata” organizat la Villa Verde –Hotel, str. Grenoble 110, mun.Chisinau.

            „Ghidul de terapie ABA, vol I si II,  sunt carti care trebuiesc citite si studiate de toti cei care sunt implicati in recuperarea copilului cu autism. Daca esti terapeut de recuperare sau esti parintele unui copil cu autism, nu trebuie sa iti lipseasca aceste carti. Iti mai trebuie doar rabdare, inteligenta si dibacie, pentru a adapta informatia la copilul cu care lucrezi.  Recomand fiecarui parinte sa aiba acest Ghid deoarece in el va gasi majoritatea raspunsurilor la intrebari frecvente si apasatoare precum: Cum pot ajuta in recuperarea copilului meu ? Ce pot face eu pentru copilul meu ? Va recomand sa procurati cartea si sa faceti echipa cu terapeutii din jurul copilului”, a declarat doamna Mihaela Stan - mama a doi gemeni cu autism, Presedintele Asociatiei Puzzle Romania pentru copii cu dizabilitati.

Daca parintii sau instructorii in ABA si-ar fi dorit un manual care le-ar ajuta sa inteleaga  bazele interventiei comportamentale intensive, atunci Ghidul prezent este anume acea sursa multasteptata si multdorita de parintii copiilor cu autism si profesionistilor implicati in recuperarea lor. Este cu atit mai pretioasa ca e una din putinele traduceri in limba romana a lucrarilor de specialitate bazate pe o experienta vasta si o istorie de studiere a autismului de mai mult de 6 decenii in SUA. Ghidul este o colectie exceptionala de idei si programe necesare pentru dezvoltarea abilitatilor cognitive, de comunicare si sociale la copiii cu autism, precum si o sursa prfecta de strategii pentru modificarea comportamentelor critice atit de necesara parintilor si personalului educational din Republica Moldova.
 Acest ghid va putea fi utilizat si de persoanele care nu cunosc principiile ABA, astfel oferind posibilitatea de a începe imediat metoda comportamentală în educarea copiilor cu autism, fără a fi afectati de numarul mic de specialisti în domeniu, problemă cu care se confruntă tara noastră. au spus orgnizatiile participante din Republica Moldova.


„ Editura Frontiera vine cu aceste resurse informationale in sprijinul parintilor care doresc inceperea terapiei intensive de recuperare si formarea unei echipe de terapeuti, dar si specialiştilor din domeniul interventie timpurii, pentru care ambele volume ale Ghidului de Terapie ABA sunt  instrumente de lucru obligatorii,” a adaugat Ileana Achim – Director Editura Frontiera si parintele a patru copii, dintre care o fetita cu dizabilitati.

 De 20 de ani, World Vision Romania incurajeaza o atitudine activa si implica toti actorii responsabili in schimbarea conditiei vietii copilului cu dizabilitati din Romania prin activitati de informare,  conferinte, seminarii, programe de educatie si recuperare pentru copii, programe de consiliere pentru parinti, campanii de informare si sensibilizare a membrilor comunitatilor in care lucram.

Colaborarea dintre World Vision Romania, Editura Frontiera si Asociatia Puzzle Romania este un parteneriat care a pus la dispozitia parintilor din Romania,  acum fiind prezenti si in Moldova cu primele resurse in limba romana pentru lucrul cu copiii cu autism. Dupa cum stim, informatia este putere si este extraordinar sa ii vedem pe parintii acestor copii depasind barierele informationale si avand acces la metode noi de tratament.
     
   „ De aceea, sprijinul acordat de catre World Vision Romania publicarii Ghidurilor de Terapie ABA nu este doar un simplu suport financiar ci unul cu valoare adaugata ce vine in intampinarea nevoilor de cunoastere ale parintilor si specialistilor si de punere in practica a unei metode de lucru necesare in recuperarea copiilor cu autism. Parintele este "primul specialist" in ceea ce priveste propriul copil, devenind co-terapeut in procesul de recuperare a copilului cu dizabilitati.
    Publicarea celor doua volume reprezinta un efort comun si un exemplu de buna practica cu privire la imputernicirea parintilor de a prelua si conduce actiuni, campanii si proiecte care sa aiba ca rezultat direct imbunatatirea vietii copiilor cu dizabilitati din Romania, si nu numai. Prin aceasta initiativa, World Vision Romania incurajeaza inovatiile, creativitatea si flexibilitatea, promoveaza o atitudine de permanenta invatare, reflectare si dezvoltare - atat pentru parinti cat si pentru specialistii in domeniul copiilor cu dizabilitați", a mai adaugat doamna Mariana Arnautu, Manager Programe Educationale - World Vision Romania.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu